Monday, September 29, 2014

Lähetysseuran työntekijät seuraavat Hongkongin tilannetta


Suomen Lähetysseuran tiedote Hongkongista:

Hongkongissa kymmenettuhannet demokratiaa vaativat mielenosoittajat ovat olleet liikkeellä sunnuntaista lähtien. Poliisi on käyttänyt kyynelkaasua mielenosoittajia vastaan kaupungin tärkeimpien virastorakennusten lähettyvillä.
Suomen Lähetysseura seuraa tilannetta. Lähetysseuralla on Hongkongissa kuusi työntekijää perheineen. Työntekijöitä kehotetaan välttämään väkijoukkoja käynnissä olevien mielenosoituksien vuoksi sekä seuraamaan viranomaistiedotteita.
Mielenosoittajien Occupy-liike vaatii Hongkongiin avointa demokratiaa. Protestoijat vaativat täysin vapaita vaaleja vuodelle 2017 Hongkongin itsehallintoalueella.
09/29/14

Wednesday, September 17, 2014

Keskisyksyn juhla


Viime viikolla syyskuun 9. päivänä juhlittiin keskisyksyn juhlaa 中秋節 täällä Hongkongissa. Taivaalla loisti vuoden viimeinen superkuu ja paikalliset perheet sekä kaveriporukat kokoontuivat kaupungin puistoihin ja hiekkarannoille juhlistamaan tätä perinteistä syksyn ja sadon juhlaa. Tässä näkymä Tsimshatsuin keskusta-alueen yli.

Wednesday, September 3, 2014

Valokuvia Hongkongista


Hongkongin keskusta-alueiden kartta. Suomen Lähetysseuran toimisto sekä oma kotimme sijaitsee mantereen puolella Kowloonissa. Varsinainen Hongkongin saari sijaitsee eteläpuolella, metro- tai lauttamatkan päässä.

Monille ensimmäinen mielikuva Hongkongista liittyy ruuhkaisen suurkaupungin ahtaisiin pilvenpiirtäjiin. Tässä yksi kuva naapurustostamme, joka vastaa tätä mielikuvaa.


 Hongkong on kuitenkin paljon muuta. Kiinan teollisuusalueilta saapuvat saastepilvet vaivaavat ajoittain, jos tuuli puhaltaa pohjoisesta. Mutta saamme nauttia myös monista aurinkoisista ja poutapilvisistä päivistä, jolloin taivas on kirkkaan sininen. Tämä kuva on Kowloonin puolelta, Victoria sataman yli Hongkongin saarelle. Kuvassa myös kuuluisa Star Ferry -lautta.

Mielikuva Hongkongin ruuhkista ja pitkistä jonoista kuvastuu hauskasti tässä kuvassa. Taidemuseon eteen oli tuotu useita veikeitä taideteoksia loppukeväästä.

Vanhat perinteet ja tulevaisuuden visiot kohtaavat. Oikealla näkyy perinteinen kiinalainen teatteri, joka on rakennettu bambukepeistä. Vasemmalla on ICC, yksi maailman korkeimmista pilvenpiirtäjistä. Keskellä vasemmalla on moderni hongkongilainen kerrostalo, joka kohoaa montakymmentä kerrosta ylöspäin. 

Maisema Kowloonin "huipulta" eli Lion Rock -kukkulalta, kohti etelää. 

 Subtrooppisesta ilmastosta huolimatta luistelu on yllättävän suosittua täällä. Sitä voi harrastaa vaikkapa tässä MegaBox -ostoskeskuksessa. Luistellessa voi ihalla maisemia itään vanhan lentokentän yli.

 Hongkongissa on yllättävän vehreää! Asuinalueet ovat poikkeuksellisen tiiviitä, mutta näin viheralueita ja hiekkarantoja on säilytetty yllättävän hyvin. Alue on myös vuoristoista ja sekä ranta- että patikointiretket ovat suosittuja vapaa-ajanviettotapoja.

Perinteistä Hongkongia löytyy monesti pilvenpiirtäjien väliltä kujilta. Tässä Centralissa eli liikekeskustassa sijaitseva vihannestori. 

Maisemat ovat uljaat, kun ilma on kirkas. Tässä näkymä Hongkongin eteläpuolen Ocean Park -huvipuistosta - taustalla ulkosaaristo.

Tässä vuorostaan näkymä aivan Hongkongin pohjoisrajalta, manner-Kiinan suuntaan. Raja-alueelle on jätetty Wetland Park -luonnonsuojelualue, joka onkin kuvankaunis kosteikko- ja vuorinäkymineen.

Lopuksi maisema, joka onkin Hongkongin kuuluisin. Eli rantaviiva illalla - tuhansine valoineen.