Monday, June 7, 2010

Palautetta / Feedback


Kiitämme kaikkia uskollisia, ja satunnaisiakin, lukijoita! Palautteen saaminen ilahduttaa, joskin yleensä se tuottaa meille seurauksena lisää työtä. Arvostamme palautetta suuresti, siitä huolimatta!

Eräs lukijamme ihmetteli, kuinka tyhjiltä Phnom Penhin bulevardit ja pikku kadutkin vaikuttavat.

Tämä oli erittäin hyvä kommentti, sillä PP:n kadut eivät todellakaan ole tyhjiä! Yleensä kadut kuhisevat mopoja, kärryjä, pyöriä, kävelijöitä, vanhoja mutta uskollisia Toyota Camryjä sekä valtaisia Lexus-katumaastureita. PP:n katujen kaaos on melkein käsite. Liikenne on yleensä hurjaa, ei niinkään volyymin takia, sillä kaupunki ei ole vielä mahdottoman autoistunut, vaan menon ja meiningin takia. Tiet ovat kaksisuuntaisia vain teoriassa, sillä käytännössä kuka vaan voi tulla mistä vaan koska vaan. Kaduilla on yleensä hieman rauhallisempaa ennen kello 7 aamulla, kello 2 ja 4 välillä iltapäivällä sekä sunnuntaisin.

Olen vain sattunut kuvaamaan katuja juuri noina rauhallisina hetkinä! Silloin on kivointa liikkua koko perheen voimin, liikenteen suhteellisen rauhallisuuden ja ilman suhteellisen ei-paahtavuuden (viileydestä ei voi puhua) takia. (Sunnuntait ovat olleet poikkeuksetta kuumia, mistäköhän syystä!?) Toinen syy väljiin kuvakulmiin on se, että olen ollut varovainen kuvaaja. En ole halunnut, että kamerani napataan kädestä, mikä on ihan mahdollista joskin todella huonoa tuuria. Mikäli kaduilla on kovin ruuhkaista, en viitsi ottaa kameraa edes esille. Joku päivä rohkaistun, kyllähän niitä reality-kuvia pitää tänne saada!


In English

Thank you Readers for your feedback! It's something we truly appreciate even if it means more work for us.

One of our faithful readers remarked how empty the streets of Phnom Penh appear.

What an excellent remark! It's actually not true at all as the chaos of PP's streets is almost a concept on its own, ie. PP = chaos-on-streets ;) Usually the boulevards, alleys, streets, nooks, and corners are all packed with motos (motorbikes), bikes, pushcarts, pedestrians, good-ol' Toyota Camrys, and massive Lexus 4-wds. It's just that those usual times are not exactly ideal for family outings! No, usually we take familial strolls either really really early in the morning, after lunch but before the afternoon rush hour, or on Sundays. Those times, excluding Sundays which have been strangely boiling hot each time (why?), are less-sweltering times of the day too. And finally, when the streets are packed my camera stays in the bag. Don't want to lose it though I should risk it soon as our faithful readers deserve sneak peaks of the Real Deal.

No comments:

Post a Comment