Monday, December 21, 2009

Säröjä joulutunnelmaan - Christmas spirit threatened

Nukuimme kaikki aika huonosti viime yönä. Milolle tuli ensi kertaa kunnon nuha ja myös me vanhukset tunnemme orastavaa flunssanpoikasta.

Päivällä luin sähköpostista, että taas naapurustossamme oli tapahtunut aseellinen ryöstö. Itse asiassa kaksi sellaista! Lauantaiyönä kolme ulkomaalaista asukasta pari katua meistä itään ja varhain tänä aamuna kaksi turistia jossain kohtaa meidän viereistä katua (tosin pitkä sellainen, kenties ryöstö oli toisessa päässä). Kukaan ei loukkaantunut, mutta ryöstettyjen joulurauhaa rikottiin ja samalla vähän myös muiden naapureidenkin.

Olen halunnut luoda joulun tuntua tänne kesän keskelle, etenkin kun tämä on Milon ensimmäinen joulu. Viime viikolla laitoin joitakin koristeita esille ja eilen sitten viritin loputkin. Kuusta meillä vielä ole, mutta kuulemma tontut on sellaisen tuonut jouluaatoksi odottamaan. Joulumusaa olemme soitelleet, mutta jotain vielä tunnelmasta puuttui. Nimittäin tuoksut!

Niinpä minusta tuli tänään pullantuoksuinen äiti, kun paistoin vähän pullaa ja sitten vielä pellillisen "pipareita" (gingersnaps-keksejä). Kaikki meni hienosti, kunnes pikku nuhanenämme molempien vanhempien valvonnasta huolimatta onnistui iskemään kätösensä tulikuuman uunin oveen... Täällä ei uuneja paljon näe ja vaikka meillä sellainen on niin ihan tavallinen se ei kuitenkaan ole: luukku tulee tosi kuumaksi myös ulkopuolelle. Valvoimme Miloa, mutta taisimme tohinassa unohtaa tämän jälkimmäisen seikan ja niin siinä kävi - kurjasti! Kovan huudon, pitkän vesisuihkuttelun ja Panadol-kipulääkkeen kautta Phnom Penhin parhaaseen päivystävään (ja lähes ainoaan luotettavaan!!) klinikkaan tutustumaan. Palvelu oli oikein hyvää ja ripeätä, mutta olihan se koko ilta raskas koko perheelle. Nyt pikkuinen jo huilii unten mailla, tosin toinen yhä punoittava ja hirmu arka käsi paketissa :(

Joulurauhaa, lisää joulumieltä ja joulun parantavaa ihmettäkin voisimme vastaanottaa!
Rauhaisaa ja turvallista pipariaikaa teille kaikille!
Siirrymme näillä sanoin lomanviettoon.

Leppäset


-

In short, bit of a tough day today. All coming down with colds, heard about two very recent robberies in our neighborhood, and had a terrible outcome with what was supposed to be one special Christmas spirit creating event, ie. baking Christmas "pulla" and gingersnaps... Despite two-parent monitoring our little explorer got too curious about the yummy stuff in the oven and, our oven not being like the SAFE ones at home, he touched the burning hot oven door with both hands... A lot of tears later we are now at home, having successfully tested pretty much the only trustworthy clinic in the country, and our little hero is finally sound asleep - with one tiny hand all bandaged up :(

Wishing for more Christmas spirit, peace and calm, and a healing Christmas miracle!
Have a safe time baking!
With these words we begin our break and wish you all the best for the holidays!

Family Leppänen

No comments:

Post a Comment