Monday, February 8, 2010

PP:n Rommirunikat / PP's Rum Runebergs

So as most of you non-Finns won't know, last week Friday was Runeberg Day in Finland. Most Finns with a sweet tooth will remember this day in good time. Well, so too did two sweet tooths over on this side of the globe. Yes, we remembered, baked, and ate, that is the answer to the question we were recently asked by Finnish friends. We indeed remembered the day in good time and celebrated the actual event in unprecedented style: (to be continued)


Viime perjantaina oli Runeberginpäivä, kuten monet Suomen herkkusuista varmasti muisti jo hyvissä ajoin. Kaksi suomalaista herkkusuuta löytyy myös tältä puolelta maapalloa. Kyllä, muistimme, teimme ja söimme, on vastaus kysymykseen, joka meille hiljattain Suomesta esitettiin. Muistimme Runeberginpäivän hyvissä ajoin ja juhlistimme sitä aivan ennennäkemättömällä tavalla: leipomalla kyseisiä torttuja, nimeämällä päivä tuttavallisesti uudelleen "Runikaksi" ja tosiaankin herkuttelemalla - vielpä kahdesti! Teimme viime tiistaina koevedoksen, sillä täytyyhän vakavasti otettavan Runikka-mestarin niin tehdä. Leivokset/tortut onnistuivat loistavasti. Onneksi itse päivään oli vielä aikaa, sillä torttujen herkullisuudesta huolimatta totesimme yhteen ääneen, että Runikoiden salaisuus piilee kostutuksen hiomisessa. Valitettavasti, suurista metsästysponnistuksista huolimatta, emme aivan päässeet toivomaamme kostutuslopputulokseen saatavillaolevien raaka-aineiden rajallisuuden takia. Oikeaoppisesti leivokset tulisi kostuttaa eli maustaa punssilla tai manteliliköörillä, mutta löysimme sopivan kokoisen ja hintaisen minipullon vain rommin makuisena. Rommirunikat!

Versio 2, itse Runikkana nautittu kollegiaalisessa seurassa - mukana herkuttelemassa siis Suomen Lähetysseuran uusimmat kambodzhalaiset eli Räsästen Jonna, Timo ja Daniel sekä lähetyskurssitoverimme ja PP:ssä vuoden jo asunut Emma Holmström.


Samaiset Rommirunikat minuutti myöhemmin, eli huomatkaa kokin tropiikin tuska, eli kuorrutuksen sulaminen TAAS! Kenties muistatte sen jouluisen romahtaneen piparitalon... Itse muistan sen ihan liiankin hyvin.

Hyvää runebergiä kaikille, näin takautuvasti!
Tämä herkkusuu odottaa innolla suomalaisherkkujen vuoden kohokohtaa - laskiaista, siis niitä pullia!

No comments:

Post a Comment