Sunday, March 7, 2010

Ps.

At the request of a reader I will reveal "what happened that Friday," ie. the actual, "eventful" reason behind firing our nanny. In short, possible gas poisoning of our son. He had been fussy at breakfast so she took him into the kitchen and placed his high chair right next to the cooker. Either he or she had turned 2/3 gas knobs on but it would have been her responsibility as the nanny, and as an adult, to turn them off. Instead, the kitchen reeked so badly of gas that Tane ran in, only to find the gas leaking big time, a calm nanny, and a dazed little boy. For us parents it was incredibly frightening that our son had been exposed to so much gas that he could have been poisoned and passed out, not to mention that the whole apartment could have blown up. The nanny, however, defended herself by saying she had not known gas is dangerous.

Unfortunate lack of judgment. And, unfortunately, we feel we don't have the capacity now to train her as much as the need would be.

-

Lukijamme pyynnöstä kerron kuitenkin "mitä sinä yhtenä perjantaina tapahtui," eli paljastan varsinaisen syyn, miksi jouduimme irtisanomaan lastenhoitajamme. Lyhyesti sanottuna, poikamme oli saada kaasumyrkytyksen. Milo oli ollut levoton aamupalalla ja hoitajamme otti hänet 'jäähylle' keittiöön. Hän oli kuitenkin laittanut Milon syöttytuoliin ja aivan hella-uunin viereen. Joko Milo tai hoitaja oli kääntänyt 2/3 kaasulevyä päälle, mutta aikuisena hoitajan olisi pitänyt tietää paremmin ja toimia, eli kääntää levyt pois. Sen sijaan koko keittiö haisi pistävästi kaasulle ja Tane ryntäsi hajun takia keittiöön. Siellä kaasu virtasi vapaasti huoneistoon, mutta hoitaja oli tyyni ja poika vähän liiankin tyyni. Meille vanhemmille tilanne oli erittäin pelotta, sillä poikamme hengitti kaasua aikalailla ja hän olisi voinut saada siitä vakavammankin myrkytyksen. Nyt selvisimme säikähdyksellä. Mutta koko huoneisto olisi voinut räjähtää! Lastenhoitajamme kuitenkin puolustautui sanomalla, ettei hän tiennyt että kaasu on vaarallista.

Heikko harkintakyky, valitettavasti. Ja harmillisesti koimme, ettei meillä ole tällä hetkellä resursseja tarjota hoitajalle sitä valvontaa, ohjausta, tukea ja koulutusta, mitä hän selkeästi vielä tarvitsisi.

No comments:

Post a Comment